Gezondheidstips met Edelstenen en Mineralen.

Het gebruik van edelstenen en mineralen voor de gezondheid is niet iets nieuws. In de geschiedenis boeken kunnen we al terug lezen dat de “oude” natuurvolken ze al heel lang gebruikte, variërend bij het verhelpen van ziekten tot het gebruik bij rituelen voor het gunstig stemmen van de goden, en bij vele andere spirituele gebruiken. Doordat er redelijk veel van deze kennis overgebleven is, kunnen we heden ten dagen nog steeds gebruik maken van deze wijsheid en voegen we er onze nieuwe ervaringen uit deze tijd aan toe.

edelsteenwater-diamant

Daardoor kunnen we edelstenen nu ook gebruiken voor onze gezondheid, hier vindt u enkele tips:

  • Edelsteenwater, door edelstenen in je drinkwater te doen kun je je water reinigen van straling en allerlei afvalstoffen, zo krijg je echt schoon drinkwater die ook nog eens de bevorderende eigenschappen van de edelstenen bevat.
  • Edelsteen crème of lotion, je kunt edelstenen toevoegen aan een crème of lotion voor de verzorging van huid en haar. Bijvoorbeeld bergkristal, rozenkwarts of onyx hebben een versterkende en vitaliserende werking. Stop een klein trommel steentje van je gewenste edelsteen in het potje crème en laat het even inwerken, daarna kun je het gebruiken.
  • Edelsteen in bad, als je moe of gespannen bent, dan kun je ervoor kiezen een bad te nemen en hieraan de edelstenen Bergkristal, Amethist, Carneool en Onyx toe te voegen. Deze helpen je meer te ontspannen en na het bad zul je je relaxter voelen als ooit tevoren.
  • Edelsteenolie, denk hierbij vooral aan massage olie. Je kunt voor iemand gericht een massage olie maken door een edelsteen voor een ongemak vb spierpijn te maken om zo de specifieke plekken in te smeren/masseren.

Zo kun je op allerlei verschillende manieren genieten van de kracht van edelstenen.

*De edelstenen zijn geen medicijn, alleen een hulpmiddel. Ga bij extreme klachten altijd naar een dokter.