Hoe Reinig je Edelstenen?

reinigen-edelstenen

Een edelsteen komt uit de natuur, waar de edelsteen continu in verbinding staat met de natuur. Hierdoor kunnen de stenen zichzelf opladen en reinigen. Stenen hebben een kristalstructuur, waardoor ze kunnen communiceren met andere kristalstructuren als water. Hierdoor kan de energie van de stenen jou helpen (ons lichaam bestaat voor 70% uit water) bij het oplossen van een probleem. Maar doordat de edelsteen zijn energie aan jou geeft en negatieve energie opneemt, is het handig om de steen een beetje te helpen.
Dus om ervoor te zorgen dat de steen zijn kracht behoudt is het handig hem te reinigen en op te laden.

Het reinigen van edelstenen kan op verschillende manieren, met Koud stromend water, in Aarde, met Hematiet, met bergkristal in een abaloneschelp, Salie of andere kruiden, met wierook, met Amethist, Seleniet of in een Meru Piramide. Iedereen heeft hier een bepaalde mening over, zelf gaat mijn voorkeur uit naar drie vormen van reinigen, als in:

  • Koud stromend water
  • In Aarde
  • In een Meru Piramide

Het reinigen van edelstenen in Koud stromend water.
Het mooiste is om de edelstenen in een beekje te hangen en deze een half uur tot een uur te laten spoelen. Helaas hebben wij niet allemaal een helder stromend beekje in onze achtertuin. Dus kan je ook thuis je stenen in een bakje doen en deze onder de kraan te zetten, waarbij je de kraan met een zacht straaltje laat lopen voor ongeveer een half uur tot een uur. Doordat je de kraan laat lopen ontstaat er een stroming in het water en het water dat overstroomt neemt de negativiteit mee.

Het reinigen van stenen in de Aarde.
Dit kan het beste als je een tuin hebt. Zoek een mooi plekje uit en graaf hier een gat, plaats hier de stenen in de grond, gooi de aarde erover heen en markeer de plek. De stenen moeten namelijk minimaal 24uur in de aarde blijven om goed schoon te worden. Als je de plek niet markeert kan het voorkomen dat je de volgende dag niet meer weet waar je de stenen hebt begraven. Als je de stenen weer opgraaft was ze nog even af onder de koude kraan en ze zijn weer helemaal schoon en hoef je ze alleen nog op te laden om te gebruiken.

Het reinigen van edelstenen met de Meru Piramide.
Dit is een van mijn favoriete mogelijkheden om edelstenen te reinigen. De Meru Piramide is een licht energie instrument. Je kan hem plaatsen in huis, op je werk, op een heilige plaats, of overal waar je positieve energie wilt ervaren. De Meru Piramide combineert twee eeuwenoude energetische hulpmiddelen: de piramide ( gebaseerd op de afmetingen van de piramide van Gizeh) en het Shri Yantra symbool (de Shri Yantra komt uit het oude Sanskriet en belichaamd het universum). Deze hulpmiddelen worden al eeuwen gebruikt om vibraties en het bewustzijn te verhogen tot de hoogste niveaus. Als een piramide en een Shri Yantra samengevoegd worden tot een Meru Piramide, ontstaat er een krachtig dubbel generator-effect. De Yantra straalt positieve vibraties opwaarts die samenvloeien met de energie van de piramide. Hierdoor is de Meru Piramide een van de veiligste manieren om je edelstenen te reinigen en op te laden. Je leest het goed, de Meru Piramide reinigt en laad je stenen op in maximaal 10 min. Let wel op, dat je steen voor steen in de piramide legt en niet meerdere tegelijk. Dan wordt de uitstoot van energie namelijk heel heftig.