Liefdevol Rozenkwarts

rozenkwarts-hanger
IK heb mijn eerste hanger nog steeds…

Mijn eerste ontmoeting met Rozenkwarts was in mijn jonge jeugd in een gezondheidswinkel, waar een liefelijk zacht roze steen aan een kettinghanger mijn aandacht bleef vragen. Ik was nog nooit eerder met een edelsteen of mineraal in aanraking geweest, dus ik vond het wel vreemd dat ik een soort van geobsedeerd raakte door de steen. In die periode had ik het moeilijk met mijzelf, stond ik op twee verschillende benen in het leven, eigen liefde kende ik niet en diep van binnen voelde ik verdriet en eenzaamheid.
Uiteindelijk heb ik de steen gekocht, ik weet nog goed dat de mensen die toen bij mij waren het maar raar vonden, dat ik mijn zakgeld besteedde aan een dure steen. Maar achteraf is gebleken dat ik de Rozenkwarts steen op dat moment echt nodig had. Vanaf dat moment ben ik meer edelstenen en mineralen gaan verzamelen, ook heb ik mijn eigen collectie aan rozenkwarts uitgebreid.

Wat doet Rozenkwarts?
De Rozenkwarts is de steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Hij is bij uitstek de steen die verbonden is aan ons hart en wordt dan ook vaak gebruikt bij het hartchakra. Deze edelsteen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan, daarbij bevorderd de steen de eigenliefde en zelfacceptatie. Dit heb ik zoals jullie hierboven hebben kunnen lezen zelf mogen ervaren. Rozenkwarts heeft een zachte werking en helpt jou zoals jouw eigen systeem het toelaat. Bij mensen die verdriet en trauma’s hebben ervaren, werkt hij kalmerend en rustgevend.
Ook fysiek heeft de rozenkwarts een werking op het lichaam, hij heeft een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en de steen voorkomt duizeligheid.

Ook bij baby’s en kinderen kan de rozenkwarts goed helpen, denk maar eens aan een huilbaby of een baby die een nare bevalling heeft gehad. Dan kun je de steen in het wiegje leggen, let wel op dat je de steen nooit ’s nachts bij je kind of jezelf houdt, dat kan negatieve gevolgen met zich meebrengen.
Rozenkwarts is een prachtig liefdevol mineraal, welke empathie, compassie, vergeving en tolerantie bevordert.

Mijn tweede aanwinst was deze pendel.
Mijn tweede aanwinst was deze pendel.

De rozenkwarts kom je tegenwoordig ook in allerlei varianten tegen, als ruwe steen, geslepen steen, als hangers aan kettingen, als sieraden, pendels, beeldjes en ga zo maar door. Op deze manier kan de rozenkwarts voor iedereen op zijn eigen manier, een liefdevolle energie afgeven.

Hoe verzorg je de rozenkwarts?
Als je een edelsteen in je bezit hebt, moet je er ook voor zorgen. Dat geldt ook voor de Rozenkwarts, dit prachtige mineraal helpt jou om bepaalde hindernissen te overwinnen of te herstellen. Dan is het minste wat je kunt doen hem 1 x per week te reinigen en hem de kans geven weer te kunnen opladen. De Rozenkwarts vindt een waterbad het lekkerst om te reinigen en laad graag op in het volle maanlicht of met bergkristal.
Hou er rekening mee dat als je rozenkwarts in de felle zon ligt hij kan verkleuren.

Wat ik zelf ook altijd erg leuk vind, is dat sommige edelstenen en mineralen verband houden met sterrenbeelden. Zo ook het mineraal rozenkwarts, Deze behoord tot de sterrenbeelden Stier en Weegschaal.

Wat is Rozenkwarts?
Dan nog even een wetenschappelijk stukje…, Rozenkwarts is een kwarts mineraal, welke een hoge hardheid heeft van 7, waardoor wij hem ook wel edelsteen noemen. Hij heeft een dichtheid van 2,6 en zijn chemische samenstelling is SiO2.

Veel meer kan ik jullie niet vertellen over Rozenkwarts, behalve dat je deze steen echt eens wil ervaren…, heb je zelf een mooie ervaring met of door rozenkwarts? Vertel het mij in een reactie op onze facebook pagina, het icoon vind je onder het bericht. Ik vind het altijd leuk om ervaringen van anderen te lezen.

Liefs Sabina x