Uitleg Meridiaankogels

Bekijk ons assortiment Meridiaankogels hier!

Oorsprong Meridiaankogels:

Meridiaankogels zijn van oudsher afkomstig uit China. Ze zijn voor het eerst vervaardigd tijdens de Ming-dynastie die van 1368 tot 1644 plaats vond. In China kenden ze een uitgebreidere vorm van geneeskunde, hierbij word rekening gehouden met de meridianen die door het lichaam lopen. Op deze meridianen zitten bepaalde punten (drukpunten of acupunctuurpunten) Waarmee blokkades in het lichaam kunnen worden hersteld.
Het was keizer Jia Jing, die in de zestiende eeuw, de werking van de meridiaan kogels grondig liet onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat in de handen verschillende drukpunten zitten, die corresponderen met de 12 meridianen in het lichaam. In die tijd werd vooral de focus gelegd op de levensenergie Qi, die via de meridianen door ons lichaam loopt. Door de punten in de handen te stimuleren, zou de energie beter gaan stromen, wat een genezende werking zou hebben op lichaam en geest.
In die tijd werden de meridiaankogels nog vervaardigd uit massief metaal, later is men overgestapt om holle kogels met daarin een belletje. De kogels werden altijd per twee gemaakt en doordat men in China werkt met de Yin & Yang theorie, heeft de ene kogel een lage toon en de andere kogel een hoge toon.
Werking van de meridiaankogels,Meridiaankogels groen Yin Yang
De gedachte bij de meridiaankogels is dat het afkomstig is van de Jingluo-theorie, welke gebaseerd is op de klassieke Chinese geneeskunde. De Jingluo-theorie verteld ons dat wij in ons lichaam 12 verschillende meridianen hebben, die elk op hun beurt verbonden zijn met een orgaan in ons lichaam. Denk hierbij aan het hart, de longen, de lever, de darmen en ga zo maar door, maar het zou ook in verbinding staan met de nekwervels. In onze vingertoppen hebben wij drukpunten hebben die corresponderen met de meridianen, de energiestroom Qi en dus ook met onze organen (degene die verbonden zijn aan de meridianen). Door deze punten in onze vingers te stimuleren, wordt de energiestroom bevorderd, welke een genezende werking op het lichaam zal hebben. Als voorbeeld zou de bloedsomloop verbeteren, waardoor spieren soepeler worden.
Inmiddels zijn wij zover dat we weten dat we via de meridianen en de Chinese geneeskunde klachten kunnen verminderen, dit door bijvoorbeeld acupunctuur. Dit heeft te maken met de zogenaamde blokkades in de meridianen waardoor de energiestroom word geblokkeerd.
Voor de duidelijkheid de meridiaankogels zijn geen acupunctuur!
Met de meridiaankogels kun je ervoor zorgen dat de energie blijft stromen, waardoor een verlichting van stoornissen kan worden bereikt, let wel op, het is geen oplossing voor klachten! Je kan de kogels gebruiken als ondersteuning bij de -Chinese- geneeskunde, om de energie door te laten stromen en verlichting van stoornissen te bereiken.

Hoe Meridiaankogels te gebruiken?

De meridiaankogels worden nog steeds per twee gemaakt en verkocht. Zij hebben een Yin & Yang werking, waardoor je ze samen gebruikt voor resultaat. Neem de twee kogels in je hand en probeer met je vingers en handpalm de kogels om elkaar heen te draaien, om het beste resultaat te krijgen is het de bedoeling dat de kogels vloeiend langs elkaar draaien, waardoor er door de belletjes in de kogels een sierlijk geluid wordt bereikt. Probeer dit zowel linksom als rechtsom voor elkaar te krijgen, om alle energiebanen aan te spreken. Als u op den duur geoefend raakt, dan is het de bedoeling om de kogels van de handpalm tot in de vingertoppen rond te kunnen draaien zonder elkaar te raken en zonder de kogels te laten vallen.
Het handigste is om met kleine kogels te beginnen, als de oefening je goed afgaat, probeer dan om de kogels elkaar niet te laten raken tijdens het draaien. Wilt u de moeilijkheidsgraad verhogen? Dan kunt u grotere kogels aanschaffen. Natuurlijk ligt de grote van meridiaankogels ook aan de grootte van de handen.

En hou in gedachten…., oefening baart kunst.